×

Podsumowanie projektu eTwinning 2021

 

     W ostatnim tygodniu roku szkolnego 2020/2021 zakończyliśmy realizację projektu edukacyjnego eTwinning. W przeciągu trzech miesięcy trwania współpracy uczestnicy projektu podjęli wiele działań. Poznawali tradycyjną kuchnię krajów partnerskich z Turcji, Jordanii i Rumunii. Analizowali przepisy kulinarne, przygotowywali plakaty, gotowali potrawy według tych przepisów i oceniali smak tych dań. Uczniowie brali również udział w kilku webinariach na platformie Zoom. Przedstawiali się i opowiadali o sobie w języku angielskim. Wraz z uczniami ze szkół partnerskich tworzyli wspólny przepis kulinarny na niezastąpioną i uniwersalną pizzę. Z okazji Światowego Dnia Środowiska uczniowie wzięli udział w konferencji online, która była poświęcona zdrowemu odżywianiu, racjonalnemu korzystaniu z żywności i zasobów wodnych oraz ochronie środowiska naturalnego.  Dnia 22 czerwca, na uroczystym apelu, uczestnicy projektu otrzymali z rąk pani Dyrektor pamiątkowe dyplomy uczestnictwa. Gratulujemy uczniom owocnej międzynarodowej współpracy i życzymy udanych wakacji letnich.

DOCXSprawozdanie z realizacji projektu edukacyjnego eTwinning w ramach Europejskiej Współpracy Szkół.docx (14,24KB)

 

nasz eTwinning.jpeg       Uczestnicy projektu.jpeg

Podziel się na Facebooku