Szkoły partnerskie gotują polskie pierogi
They are giving recipe, we are cooking – projekt współpracy eTwinning
W mijającym tygodniu uczniowie z ośmiu szkół partnerskich z Turcji, Jordanii i Rumunii gotowali pierogi ruskie według przygotowanego przez nas przepisu. Przygotowanie pierogów to spore wyzwanie, szczególnie dla uczniów z Jordanii i Rumunii. Z kolei w menu tureckim występuje pewien rodzaj pierogów zwanymi MANTI. Są to pierogi faszerowane mieloną wołowiną lub jagnięciną, nam znane jakie pierogi tureckie – gotowane lub smażone.
Oto jak gotowali polskie pierogi uczniowie ze szkół partnerskich w Turcji, Jordanii i Rumunii. Przygotowali oni relacje w formie video.
https://www.youtube.com/watch?v=VN4M4MZ23Wc&t=3s
https://www.youtube.com/watch?v=77p3kG0hpPI&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=bVqPAZJx0UI&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=bVqPAZJx0UI&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=_Czt33i0hBM&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=wPsPatp5OKk