Przygotuj z nami Moufrrakę
Jordania to kraj bezkresnych pustyń, pełen zachwycających zabytków i atrakcji przyrodniczych. Zachwyci z pewnością majestatyczna Petra, starożytne petroglify na pustkowiu Wadi Rum, cenne minerały i niesamowity krajobraz Morza Martwego. Turyści określają ten kraj jako tajemniczy i magiczny, a mieszkańców uznaje się za niezwykle gościnnych. Niezwykła jest też jordańska kuchnia – począwszy od mansafy z tradycyjnej kuchni Beduinów, poprzez humusy z ciecierzycy, kawę z kardamonem oraz wszelkiego rodzaju chałwy to charakterystyczne potrawy kuchni jordańskiej, która jest połączeniem tradycji arabskiej oraz tureckiej.
W tym tygodniu proponujemy prosty przepis na śniadanie po jordańsku!
Oryginalny przepis na jordańskie danie w kilku szatach graficznych został zaprojektowany przez Franciszka, Victorię, Melanie, Marcelinę, Alinę, Larissę, Bartłomieja i Dawida.
GOTUJ Z NAMI
(aby przeglądać galerię, należy kliknąć w miniaturkę)
https://youtu.be/dmuwmUEo_f0
https://youtu.be/nVwnK6ahtJk
https://youtu.be/9bF8QCdSBLA
https://youtu.be/_66EpGZGu_A